Skrolli x Pelimuseo

Skrolli ja Suomen Pelimuseo esittelevät japanilaisia tietokoneita ja tarjoavat demosceneä Tampereella – tule paikan päälle tai seuraa striimiä.

DEMOSCENE-OHJELMAA TAMPEREELLA

Skrolli järjestää Assembly Online -tapahtuman aikana ohjelmaa yhteistyössä Suomen pelimuseon kanssa! Seuraa Oldskool-compostudiota perjantaina 16.10. klo 23 ja tutustu japanilaisiin tietokoneisiin Tampereella.

Japanilaisia kotimikroja

Meillä oli mm. Sinclair Spectrum, Commodore 64, Amiga ja Atari ST, mutta Japanissa tilanne oli aika toisenlainen. Pelikonepeijoonien / Skrollin / Suomen pelimuseon Mikko Heinonen kertoo, millaisia kotimikroja Japanissa myytiin ja mitä niillä harrastettiin. Esittelyssä on muun muassa Sharp X1 ja X68000 sekä NECin PC-XX-sarjan koneita. Esitys on englanninkielinen. Laitteita voi kokeilla torstaina 15.10. Vapriikin työpajatilassa Tampereella, sisältyy museon pääsymaksuun. Huomaa, että tilassa voi olla pääsyrajoituksia koronaohjeistuksen vuoksi.

Japanese home computers

We had the Sinclair Spectrum, Commodore 64, Amiga and Atari ST, but things looked quite different in Japan. Mikko Heinonen from Pelikonepeijoonit/Skrolli/The Finnish Museum of Games talks about the home computers that were sold in Japan – and what they were used for. Highlights include the Sharp X1 and X68000 and the NEC PC-XX series computers. The presentation will be in English.The computers are available for testing on Thursday 15 October in the Vapriikki project space in Tampere, included in the entrance fee. Note that the space may have access limitations due to local coronavirus guidelines.

Skrolli

Skrolli on suomalainen tietokonekulttuurin erikoislehti, joka on suunnattu tee-se-itse-tekijälle, koodaajalle, elektroniikan rakentelijalle, pelaajalle – uuden ja vanhan tietokonekulttuurin ystävälle. Lehti korostaa tee-se-itse-asennetta, intohimoista viihtymistä tietotekniikan parissa, syvää paneutumista asioihin, sekä taidon ja ymmärryksen kehittämistä. Lukijoiden ei tarvitse olla huippuasiantuntijoita, vaan vaikeatkin aiheet pyritään käsittelemään riittävän kansantajuisesti. Skrolli edustaa monia erilaisia tietoteknisiä tekemiskulttuureita ja pyrkii lähentämään niitä toisiinsa.

Katso lisää: Skrolli

Suomen pelimuseo

Suomen pelimuseo on Tampereen kaupungin, Mediamuseo Rupriikin, Pelikonepeijoonien ja Tampereen yliopiston yhteistyöprojekti. Suomen pelimuseo esittelee monipuolisesti suomalaista pelikulttuuria ja kertoo, kuinka digitaalinen pelaaminen Suomessa alkoi ja kehittyi vuosien saatossa. Pelimuseo on myös kohtaamispaikka, jossa pelialan menneisyys ja nykyisyys voivat lyödä kättä. Se tarjoaa tilat seminaareille, pelimaratoneille, erilaisille harrastajakokoontumisille, elektroniselle urheilulle ja vaikkapa game jameille.

Katso lisää: Suomen pelimuseo